PREDAVANJE ‘OSNOVE FILMA’

Gradska knjižnica Zadar

2012, Zadar

Kada snage udruže dva mlada kreativca i poznavalaca filma, u organizaciji udruge Šigureca, u Gradskoj knjižnici Zadar ‘zakuha se’ zadarska filmska priča.

U ponedjeljak je u organizaciji Udruge Šigureca i njihovog tima Rakursa 5, koji se bave razvojem nezavisne kulture, u gradskoj knjižnici održano predavanje na temu filma. Domaćini su bili veliki zaljubljenici u film Erik Lončar i Igor Goić koji su kroz zanimljiv, otvoren i dinamičan način uspjeli prezentirati što je to film i kako se radi film.

Za povijesni dio filma i za samo kulturološko značenje filma bio je zadužen Erik Lončar koji je kroz zanimljive priče i teorije uspio dočarat što je film nekada bio, ali i što je on danas. Od načina proizvodnje, do umjetničkog stvaralaštva nekih redatelja. Govorio je o nekim velikim redateljima kao što su Steven Spielberg, Jan Luc Godard i mnogi drugi.

Predavanje je bilo doista ispunjeno pozitivnom energijom, jer ne samo da su predavači održali svoj dio nego je i publika bila zanimljiva sa svojim upadicama i pitanjima što je doprinijelo još boljoj kvaliteti.

Antena Zadar